overlay
 
MC Shurakano

Shurakano werd geboren in Kinshasa en bracht een deel van zijn jeugd door in Tucson, Arizona. Later verhuisde hij met zijn familie naar België. Op zijn zesde begon hij samen met zijn broer en zus te zingen. Hij werd toen vooral beïnvloed door soulmuziek, funk en disco. Shurakano hield van de artiesten van Motown, Epic, MCA en Polygram, en kocht zijn eerste plaatje op zijn zevende: Funkytown van de band Lipps Inc op Casablanca Records. Later ontdekte hij rapmuziek en hiphop, met artiesten als Kool Moe Dee, Beastie Boys, Run DMC, Grandmaster Flash and The Furious Five, T Sky Valley, Frankie Smith, Kid Creole, The Fat Boys … ‘Yo! Bum Rush the Show’ van Public Enemy veranderde voorgoed zijn beeld van hiphop. Rappen was toen nog niet zo populair en de Europese elektronische muziek werd beïnvloed door pioniers als Kraftwerk en Jean-Michel Jarre.

Na verschillende ervaringen met funk- en discocoverbands ontmoette hij Kid Crème en verdiepte hij zich in dj’en, junglemuziek, ragga en drum-‘n-bass. Shurakano was ook de frontman van de funkmetal hardcoreband DSV ofwel Da Snake Vibe. Door deze ervaring kreeg hij de kans om zijn eigen songs te brengen en podiumervaring op te doen, terwijl hij het eerste deel van de ‘Channel Zero’- en ‘PPZ 30’-concerten organiseerde. Dankzij al deze ervaringen kreeg hij een wijd overzicht van wat je allemaal met een microfoon in de hand kunt doen. EDM en vooral housemuziek waren toen nog niet zijn grote ding.

Shurakano startte begin jaren 1990 in de EDM-business, werkte voor verschillende platenlabels en clubs in België, en trad vooral op in Europa: Frankrijk, het VK, Italië, Spanje … Hij schreef verschillende Europese en werelddancehits zoals ‘Right on Time’ voor Syndicate of L.A.W., ‘Doing my own thing’ en ‘Down and under’ met Kid Crème, ‘Trust it’ en ‘Alone’ op het debuutalbum van Junior Jack, ‘Shake that Body’ van Monako en ‘Saxo Anthem’ met Sandy Vee en Fred Pellichero, ‘This Party’ en ‘U Got it’ van Dj LBR …

Hij sleutelt voortdurend aan nieuwe nummers en werkte samen met artiesten als Daddy K, Topazz William L. Wright, Sandy Vee, Shamel S, Frank Degrees, Richard Q, Dj Funkyrickstar, Dj LBR, Jesse Green, Fabrice Mondor, Brown Sugar, The Soundshakers, Fred Pellichero, Tom de Neef, Charles Shillings, Yves V, Dave Lambert, Barry Fore, Stefan K, Dominico, Terry Logist, Juan Pacifico, Milkymates, 2Dirty, Mitomi Tokoto, Norman Doray, Fabio Sampaio en Edmundo Carneiro.

www.shurakano.com
facebook.com/mcshurakano
soundcloud.com/shurakano
twitter.com/Shurakano

JOIN
THE
PLEASURE
REVOLUTION
Versuz logo 2